Fondatori

Cine suntem ?

Ca deschizător de drumuri, marea aspirație a Tenorului Romeo Saleno a fost încă de la început aceea de a dărâma barierele invizibile dintre operă – ca formă de artă – și masele de consumatori profani, initimidați de exigențele unui gen muzical atât de pretențios și deci constant privați de accesul la muzică de bună calitate. Cu intenția curajoasă de a spulbera clișee și de a construi punți de legătură, Tenorul Romeo Saleno reușește așadar să impună cu succes rețeta revoluționară a genului hibrid pop opera, prin care muzica de înaltă clasă devine accesibilă publicului larg.

Tenorul Romeo Saleno este cântăreț profesionișt de operă, absolvet al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, specialitatea Canto și pedagogie vocală. Spirit enciclopedic, tenorul Romeo Saleno studiază de asemenea medicina în cadrul Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Romeo: recunoștiință și amintire veșnică:

  • Dr. LIVIA ILEANA MARIA DRĂGĂNESCU (Ma mere) pentru susținerea proiectului „Căminul Sf. Dumitru”;
  • Mamei mele MARIA RAFILA ELISABETA ȘĂULEAN, care m-a încurajat și ajutat cu sfaturi bune;
  • Tatălui meu LUCIAN DUMITRU ȘĂULEAN (dec. 2010) pe urmele căruia am pășit la medicină veterinară;
  • Bunicului meu DUMITRU ȘEULEAN (dec. 1944), apărându-și țara în luptele de la Oarba și Iernut în Ardeal, în al doilea război mondial, in memoria caruia cant balada „Mai Ardeal” (dati click aici pentru vizionare).

Amândurora le mulțumesc pentru vocea pe care am moștenit-o, fără de care nu ar fi existat astăzi ROMEO SALENO (nume de botez DUMITRU ȘĂULEAN).